ua en ru

Заступник мера Тернополя затриманий за хабар у 217 тис. грн, - ГПУ

Заступник мера Тернополя затриманий за хабар у 217 тис. грн, - ГПУ Фото: мер Тернополя Сергій Надал

Політик вимагав хабар за надання в користування земельних ділянок

Генеральна прокуратура України (ГПУ) спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрила протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської обласної ради, який, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання в користування земельних ділянок на території міста Тернопіль. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Зокрема, у чиновника під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів в сумі 135 тис. грн, яку він вимагав та отримав від громадянина за надання в користування земельної ділянки.

В цілому, за даними ГПУ, заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис. грн.

"Заступника мера затримали на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права займати відповідні посади", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в даний час проводяться слідчі та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на збір і фіксацію доказів, а також вирішується питання про обрання щодо затриманого чиновника запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у виробництві здійснює ГПУ.

Нагадаємо, раніше прокуратура Харківської області спільно з УБОЗ ГУМВС в області затримала під час отримання неправомірної вигоди начальника одного з відділів міської ради Харкова та його заступника.