ua en ru

Заміну Ан-70 на Іл-476 "продавив" в інтересах родича заступник голови російського уряду, - експерт

Заступник голови уряду Росії, голова Військово-промислової комісії РФ Дмитро Рогозін, будучи родичем керівника ОКБ Ільюшина Віктора Ліванова, "продавив" для нього посаду генерального конструктора з військово-транспортним літакам і пролобіював контракт з Міноборони РФ на постачання 39 літаків Іл-476, які, за словами посла Росії в Україні Михайла Зурабова, замінять Ан-70. Про це у своїй статті в тижневику "Дзеркало тижня. Україна" пише директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

Як зазначає автор, виконання контракту від Міноборони РФ на поставки Іл-476 буде здійснюватися шляхом перерозподілу ресурсів.

"І не яких-небудь, а тих, що раніше призначалися на виробництво модернізованих Ан-124. Таким чином, одним рухом з ринку витісняються відразу два антонівських літака", - підкреслює він.

Бадрак підкреслює, що команда "Рогозін-Ліванов" має намір всі можливі проекти перекинути на ОКБ Ільюшина.

"Крім випуску Іл-476 замість Ан-70, модернізації Ан-124 без ДП "Антонов", заміною військової версії Ан-140 неіснуючим Іл-112 у списку виявився ще й відомий "MTA", літаковий проект, яким вже добре десятиліття водять за ніс індійських партнерів. Навіть у менеджерів російських авіаційних заводів створюється враження, що народилося в Росії літакобудівне лобі давно веде свою власну гру", - йдеться в статті.

Читайте також: Росія має намір модернізувати літаки "Антонова" без узгодження з українською стороною