ua en ru

Затримка зі створенням антикорупційного суду ставить під загрозу всю реформу, - Ситник

Затримка зі створенням антикорупційного суду ставить під загрозу всю реформу, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Від позиції влади в цьому питанні залежать досягнення в боротьбі з корупцією

Президент України Петро Порошенко має подати до ВР законопроект, який врегулює створення антикорупційного суду. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в середу, 27 вересня, передає прес-служба НАБУ.

"Зараз - найкращий момент для того, щоб президент подав до Верховної Ради України законопроект, який врегулює особливості формування і діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАСУ). Від того, якою буде позиція влади в цьому питанні, залежить, чи вдасться антикорупційним органам утримати спільні досягнення", - підкреслив Артем Ситник.

Він також нагадав про існування загальної концепції створення ВАСУ, яку запропонували міжнародні та українські експерти. Так, до компетенції ВАСУ буде входити розгляд справ першої інстанції. У складі суду для забезпечення права громадян на оскарження вироків буде функціонувати апеляційна палата. А для розгляду касаційних скарг пропонується створити окрему антикорупційну палату у Кримінальному касаційному суді Верховного Суду України.Затримка зі створенням антикорупційного суду ставить під загрозу всю реформу, - Ситник

Нагадаємо, Ситник розповів, скільки суддів повинні працювати в антикорупційних судах.