ua en ru

Замдиректора "Украероруху" не задекларував квартири дружини на 17 млн гривень

Замдиректора "Украероруху" не задекларував квартири дружини на 17 млн гривень Фото: Сергій Гомболевський (УНІАН)

У декларації за 2016 рік замдиректора "Украероруху" вписав дружину, а її майно – ні

Перший заступник директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України "Украерорух" Сергій Гомболевський не задекларував три суміжні квартири загальною площею 286 кв. м та вартістю 17 млн гривень, свідоцтво про право власності на які його дружина отримала ще у 2013 році. Про це повідомляють "Наші гроші", посилаючись на дані Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Так, йдеться про квартири у житловому комплексі "Рівер Стоун" на Дніпровській набережній, 14-б у Києві, зданому в експлуатацію у 2012 році. Жінка Гомболевського Наталія отримала свідоцтво про право власності на квартири восени 2013 року. Вказано, що це дві об’єднані квартири загальною площею 202 кв. м та одна метражем 83 кв. м, що розташована поруч.

При цьому невідомо, хто був формальним власником нерухомості у період з кінця 2013 по середину 2017 року. Однак, згідно з даними держреєстру нерухомості, 30 червня цього року Гомболевська зареєструвала право власності на квартири уже на підставі договору дарування, виданого того ж дня.

Зазначається, що на ринку середня вартість 1 кв. м площі трикімнатної квартири на вулиці Дніпровська набережна, 14б, становить 2300 доларів. Таким чином, зазначає видання, орієнтовна вартість квартир становить 657 тис. доларів (17 млн гривень за курсом НБУ).

Вказано, що у Єдиному реєстрі судових рішень зареєстрована справа щодо поділу майна між Гомболевським та його дружиною, розгляд якої призначений на осінь. З ухвали випливає, що подружжя ділитиме вище зазначені квартири.

Разом з тим інформації про розлучення Гомболевських немає. У декларації за 2016 рік замдиректора "Украероруху" вписав дружину, однак її майно – ні. Зокрема, не згаданим залишився позашляховик дружини Toyota Land Cruiser Prado 2008 року випуску.

Нагадаємо, 21 червня Кабінет міністрів України на засіданні затвердив фінансовий план державного підприємства обслуговування повітряного руху України "Украерорух" на 2017 рік.