ua en ru

Заступник директора ФБР готується піти у відставку, - WP

Заступник директора ФБР готується піти у відставку, - WP Фото: ФБР (FBI.gov)

Маккейб піде у відставку через кілька місяців

Заступник директора ФБР Ендрю Маккейб планує піти у відставку протягом декількох місяців. Про це повідомляє Washington Post, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією.

Наголошується, що Маккейб піде у відставку через кілька місяців, коли його стаж буде достатнім, щоб отримати всі пенсійні пільги.

"У нього є близько 90 днів, частина з яких свята, він впорається", - сказало газеті джерело.

Видання також повідомляє, що республіканці критикували Маккейба і звинувачували його в упередженості по відношенню до Дональда Трампа. Маккейб брав участь у розслідуванні ФБР щодо екс-кандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

Минулого тижня МакКейб був викликаний на допит і відповідав на запитання трьох комітетів конгресу США. За результатами бесіди республіканці заявили, що не були задоволені його відповідями, демократи назвали позицію опонентів цькуванням.

Нагадаємо, 2 грудня спецпрокурор США Роберт Мюллер усунув від розслідування по Росії співробітника ФБР Пітера Стрзока, який був викритий в критиці Дональда Трампа. Відсторонення Стрзока сталося після того, як в Мін'юсті США з'ясували, що той обмінювався текстовими повідомленнями "критичного змісту" про Трампа. Стрзок був переведений в кадрове управління ФБР ще влітку цього року.