ua en ru

На закупівлю новітнього озброєння і військової техніки направлять 1,6 млрд гривень, - Порошенко

На закупівлю новітнього озброєння і військової техніки направлять 1,6 млрд гривень, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко також поставив завдання посилити системи радіоелектронної боротьби

На закупівлю новітнього озброєння і військової техніки направлять 1,6 млрд гривень. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

"Планується виділити на ці цілі 1 млрд 600 млн грн, в тому числі буде налагоджено виробництво новітньої бронетехніки, включаючи танки "Оплот", налагоджено виробництво новітніх ракет комлпексу "Вільха" та інших позицій, які дозволять нам значно покращити і посилити можливості нашої оборони", - наголосив президент.

Крім того, голова держави поставив завдання посилити системи радіоелектронної боротьби, системи новітніх модернізованих безпілотних літальних апаратів, а частину фінансування спрямувати на антиснайперські комплекси, адже саме диверсійні групи на сьогоднішній день створюють серйозну небезпеку захисникам суверенітету та цілісності України.

"Впевнений в тому, що ці кошти мають бути виділені зараз, вже, бо це значно підвищує ефективність дій підрозділів, в тому числі тих, хто розташований на ліній зіткнення. Де-факто ми будемо мати можливість бачити, чути і протидіяти російській агресії", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, Україна виділить 1,4 млрд гривень на будівництво нового заводу боєприпасів.