ua en ru

Закупівля газу виведена з системи держзакупівель для пошуку альтернативних ринків поставок газу до України, - Хорошковський

Закупівля газу з системи держзакупівель виведена для пошуку альтернативних ринків поставок газу до України. Про це на сьогоднішній зустрічі з громадськими організаціями по антикорупційних заходах у сфері державних закупівель заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому виводився газ з системи державних закупівель? Річ у тому, що ми з вами боремося за альтернативні ринки поставок газу і, звичайно, що за цією процедурою державних закупівель, якщо ми хочемо працювати на ... ринки, якщо ми хочемо мати інші джерела поставок газу, не виключно газпромівського, у нас немає іншого виходу, і саме для цього ухвалювався закон. І якщо там є моменти для зловживання, ми готові їх розглядати, але якщо ми говоримо про внутрішні закупівлі. Що стосується зовнішнього ринку закупівель, то тут якраз ми робили абсолютно свідомо... - досягали цієї мети саме для того, щоб мати можливість проводити альтернативні закупівлі, оскільки ми з цією перешкодою зіткнулися при перших же переговорах", - сказав Хорошковський.