ua en ru

Законопроект про скорочення адмінпослуг проходить останній етап погоджень, - МЕРТ

Законопроект про скорочення адмінпослуг проходить останній етап погоджень, - МЕРТ Фото: Кількість адмінпослуг в Україні має бути зменшена з 3 тисяч до 562

Кількість адмінпослуг має бути зменшена з 3 тисяч до 562

Проект закону про скорочення адміністративних послуг проходить останній етап погоджень. Про це в ході Національного форуму ICC Ukraine "Інвестуйте в майбутнє України" повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останній етап узгодження зараз проходить проект закону про адміністративні послуги, їх кількість має бути зменшена з 3 тис до 562. Десь у 5-6 разів менше папірців та довідок", - сказав Корж.

За його словами, більшість послуг невдовзі надаватимуться в онлайн режимі.

Також у МЕРТ нагадали, що майже вдвічі, з 56 до 30, було скорочено перелік видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, скасовано 16 дозвільних документів, забезпечено перехід від обов'язкової сертифікації до загальноєвропейської системи відповідності якості продукції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав законопроект Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) щодо скорочення адміністративних послуг.