ua en ru

Законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути внесений в Раду у вересні, - Турчинов

Законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути внесений в Раду у вересні, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

МЗС і Адміністрація президента проведуть консультації з міжнародними партнерами

Законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути внесений в Раду у вересні. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов після засідання РНБО в понеділок, 10 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сподіваюся, на початку вересня проект буде внесений до парламенту, - сказав Турчинов. - Відповідний законопроект був розроблений апаратом РНБО разом з експертами. Ми залучали до цього і представників депутатського корпусу, коаліції".

Він додав, що було дано доручення МЗС та Адміністрації президента провести консультації з стратегічними міжнародними партнерами. Турчинов також не виключив, що після консультацій з партнерами в документ можуть бути внесені зміни.

"У законі прописаний механізм звільнення (окупованих територій, - ред.)", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони відклав розгляд законопроекту про реінтеграції Донбасу з-за необхідності проведення додаткових консультацій свазянной з позицією партнерів України.