ua en ru

Законопроект про реінтеграцію Донбасу направлять у Раду після внесення правок Порошенко, - нардеп

Законопроект про реінтеграцію Донбасу направлять у Раду після внесення правок Порошенко, - нардеп Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Законопроект про реінтеграцію Донбасу повинен включати набір інструментів для політично-дипломатичного рішення ситуації

Проект закону про реінтеграцію Донбасу буде зареєстрований у Верховній Раді України після того, як в ньому будуть враховані зауваження президента. Про це сьогодні в кулуарах ВРУ журналістам заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що без президента, без його додаткових зауважень (а ви чуєте, які грунтовні зауваження президент робить на будь-які ініціативи) цей законопроект не буде зареєстрований", - заявила Луценко.

За її словами, законопроект про реінтеграцію Донбасу повинен включати набір інструментів для політично-дипломатичного рішення ситуації. Документ повинен передбачати, зокрема норми щодо звільнення заручників, розмінування території, виведення російських військ з території українських кордонів і цілодобове патрулювання представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Окремо в законопроекті буде приділено увагу можливої екологічної катастрофи, яка загрожує території через затоплені шахти.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що результати зустрічі президента України Петра Порошенка та голови Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа вплинуть на фінальний текст проекту закону про реінтеграції Донбасу.