ua en ru

Законопроект про порядок перевезень в зону АТО був зареєстрований з порушенням регламенту

Законопроект про порядок перевезень в зону АТО був зареєстрований з порушенням регламенту Фото: Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичюс

МЕРТ повинен був зареєструвати даний законопроект до 19 червня

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) зареєструвало законопроект "Про особливий порядок вантажних перевезень на територію (з території) окремих районів Донецької та Луганської областей" з порушенням регламенту. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Уряд Яценюка бере під контроль постачання в зону АТО".

Так, аналогічні норми були раніше передбачені депутатськими законопроектами №2004а (розроблений групою нардепів фракцій "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту") і №2004а-1 ("Самопоміч"). Ці документи були внесені до парламенту на початку червня.

Таким чином, наголошується в статті, МЕРТ повинен був зареєструвати альтернативний законопроект не пізніше, ніж через два тижні, тобто до 19 червня. Але, за даними джерела РБК-Україна в Кабміні, відомчий документ ще не розглядався профільним урядовим комітетом, і може бути винесено на засідання Кабміну не раніше наступної середи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ООН висловили стурбованість намірами України заборонити ввезення товарів у зону АТО.