ua en ru

Закон про заборону російських серіалів поданий на підпис Порошенку, - нардеп

Закон про заборону російських серіалів поданий на підпис Президенту Петру Порошенку. Про це заявив народний депутат України із фракції "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко, повідомили у прес-службі блоку.

За словами Денисенка, сьогодні представники фракції "Опозиційного блоку" своєю постановою 1317 хотіли скасувати закон про заборону російських серіалів, але Верховна Рада не проголосувала за дане рішення.

"Наша відповідь проста, рівно місяць тому Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким забороняє серіали за пропаганду російського агресора проти України. У той же день депутати "Опозиційного блоку" зареєстрували відповідну постанову, якою хотіли по суті скасувати цей закон нібито за порушення регламенту. Сьогодні ми зробили все, щоб ця постанова не набула чинності. Після цього закон буде поданий на підпис Президенту", - сказав нардеп.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1317 "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)". За відповідне рішення проголосували 259 нардепів при 226 мінімально необхідних.