ua en ru

В Україні буде підписаний перший договір про будівництво доріг на основі концесії, - Новак

В Україні буде підписаний перший договір про будівництво доріг на основі концесії, - Новак Фото: дороги в Україні (відкриті джерела)

Перша концесійна дорога може бути побудована від Львова до українсько-польського кордону

Верховна Рада України варта подяки за те, що 233 голосами прийняла за основу і в цілому інфраструктурний законопроект про будівництво доріг за принципом концесії. Про це у своєму Facebook написав керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Сьогодні Верховна Рада України 233 голосами прийняла за основу і в цілому інфраструктурний законопроект про будівництво ...

Опубліковано Славоміром Новаком 27 лютого 2018 р.

На думку Новака цей законопроект здатний відкрити нову еру в українській дорожньої галузі.

"Я щиро дякую за підтримку цього законопроекту. Він відкриє нову еру розвитку української дорожньої галузі. Тепер ми можемо починати переговори з потенційними концесіонерами", - написав він.

Також глава Держагентства сподівається на те, що вже в цьому році буде підписано перший договір про будівництво доріг.

"Сподіваюся, що вже в цьому році буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії. Першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, що сприятиме розширенню економічних зв'язків між Україною та країнами ЄС", - заявив Новак.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Верховна рада України підтримала закон №6766 про будівництво доріг за принципом концесії. За відповідний закон проголосували 233 нардепа. Так, Рада прийняла закон "Про внесення змін до Закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг", яким уточнено поняття "концесійні дороги". Як повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, існуючі автодороги не будуть передаватися в концесію.