ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу: Рада розглянула понад 300 поправок

Закон про реінтеграцію Донбасу: Рада розглянула понад 300 поправок Фото: засідання ВР (РБК-Україна)

Всього другого читання депутати запропонували 673 поправки

Верховна Рада України завершила ранкове пленарне засідання, розглянувши 343 поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Розгляд проекту закону у другому читанні "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" народні депутати розпочали першим, о 10:00. Всього другого читання депутати запропонували 673 поправки.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що 374 поправки комітет відхилив. Свої зауваження як депутатські поправки подали 6 фракцій парламенту.

Законопроект визначає Російську Федерацію окупантом, законодавчо визначає, які території є окупованими, надає відповідні повноваження силовим відомствам реалізовувати всі заходи, необхідні для того, щоб ці території були де окуповані та звільнені від Російської Федерації.

Також, згідно з законопроектом, президент України отримає всі необхідні та достатні повноваження для здійснення своїх функцій як Верховного командувача. Крім того, чітко встановлено, що вся відповідальність за нанесення будь-яких матеріальних чи нематеріальних збитків покладається на країну-агресора.

Розгляд депутатських правок буде продовжено на вечірньому засіданні, о 16:00.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу на сьогодні є базовим й він має оптимізувати управління військами в зоні АТО.