ua en ru

Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачатиме розрив дипвідносин з РФ, - нардеп

Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачатиме розрив дипвідносин з РФ, - нардеп Фото: Сергій Пашинський (nfront.org.ua)

На даний момент до законопроекту подано близько 700 поправок

Законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" не буде містити норми про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова комітету з питань національної безпеки і оборони, нардеп з фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цієї поправки немає, це не компетенція цього закону. Процедура встановлення дипломатичних відносин у нас в законодавстві прописана", - заявив Пашинський.

Він також зазначив, що законопроект буде містити норми про деокупацію територій, визнання РФ агресором і оптимізацію застосування Збройних сил. За словами Пашинського, поки до законопроекту подано близько 700 поправок.

Нагадаємо, у Росії стверджують, що Рада збирається проголосувати за розрив дипвідносин з РФ. Про це повідомило російське видання "Комерсант" з посиланням на нібито джерела в українському парламенті.