ua en ru

Закон про спрощення відкриття та ведення бізнесу заохочуватиме підприємців до започаткування власної справи, - Держкомпідприємництва

Спрощення та оптимізація процедури створення юридичних осіб різних організаційно-правових форм господарювання заохочуватиме підприємців до започаткування власної справи в складних економічних умовах та сприятиме покращенню позиції України у рейтингу Світового банку Doing Business. Про це йдеться в прес-релізі Держкомпідприємництва.

На думку експертів відомства, те, що тепер засновникам не потрібно буде вносити гроші у вигляді вкладів до статутного капіталу до моменту проведення їхньої державної реєстрації, дозволить суттєво заощадити. «Зокрема на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків і на оплаті за нотаріальне засвідчення підписів засновників на установчих документах та рішення засновників про створення юридичної особи», - вважають аналітики.

«Окрім того, спрощуються вимоги щодо обов'язкового нотаріального оформлення окремих документів, які подаються на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та фізичної особи-підприємця», - зазначили в Держкомпідприємництва.