ua en ru

Закон про неплатників аліментів: підсумки перших 10 днів роботи

Закон про неплатників аліментів: підсумки перших 10 днів роботи Фото: Павло Петренко, міністр юстиції України (kmu.gov.ua)

Заборонений виїзд за кордон 25 тис. неплатників, ще 21 тис. заборонено водити авто

За 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тис. злісних неплатників аліментів та винесли понад 21 тис. постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами. Про це, в ході сесії стратегічного планування Мін'юсту в п'ятницю, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Зокрема, міністр представив перші результати дії нового закону про злісних неплатників аліментів.

"Ми маємо результати перших 10 днів роботи, можу повідомити кілька цифр. За ці 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тис. злісних неплатників аліментів, також було винесено понад 21 тис. постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами", - повідомив Петренко.

Наша стратегічна сесія щодо якісно нового розвитку системи виконання судових рішень Мін'юст юсту. Долучайтесь!

Опубліковано Павлом Петренком 23 лютого 2018 р.

Також за його словами, з початку дії закону було стягнуто 50 млн гривень з боржників за аліментами. Крім того, були оголошені в розшук 6 тис. неплатників аліментів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у всіх регіонах України були створені штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів. Всі регіональні штаби будуть взаємодіяти з органами Національної поліції, Державної прикордонної служби, соціального захисту населення, а також з освіченими Мін'юстом мобільними групами по ліквідації заборгованості по сплаті аліментів.