ua en ru

Закон про люстрацію в чинній редакції прийнятий для переслідування опозиції, - Бойко

Закон про люстрацію в чинній редакції прийнятий для переслідування опозиції, - Бойко Фото: Юрій Бойко

Закон про люстрацію в чинній редакції прийнятий для переслідування опозиції. Про це заявив народний депутат, співголова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У нинішньому вигляді закон про люстрацію фактично є переслідуванням політичних опонентів. Згідно з цим законом, людина автоматично звільняється з роботи тільки тому, що вона певний час працював у владі. Ми вважаємо, що для того, щоб звільнити чиновника, необхідно спочатку довести його провину. Інакше це виглядає як зведення рахунків з політичними опонентами", - зазначив Бойко.

За його словами, держава рано чи пізно буде змушена виплачувати компенсацію чиновникам, які втратили роботу в результаті дії закону про люстрацію.

"Вже є рішення Європейського суду про необхідність відновлення на посадах цих людей. До того ж Україна буде змушена виплатити їм компенсацію", - зазначив народний депутат.

Бойко підкреслив, що фракція "Опозиційного блоку" спочатку виступала категорично проти закону про люстрацію.

"Фактично, людям скалічили долю тільки тому, що вони в певний період займали певну посаду, і мова йде не тільки про керівників. Під люстраційне свавілля потрапили звичайні люди, які чесно і професійно виконували свою роботу. Це - антилюдська логіка, з якою ми ніколи не погодимося. Всі рішення, прийняті в рамках закону про люстрацію, які не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії, повинні бути скасовані, а сам закон - змінено", - резюмував Бойко.