ua en ru

Ув'язнених в Чилі катували піснями Хуліо Іглесіаса

У Чилі за часів правління диктатора Аугусто Піночета до ув'язнених застосовувалися нестандартні тортури. Їх примушували протягом декількох днів багато раз слухати відомі хіти класики популярної музики, включаючи пісні Хуліо Іглесіаса і нині покійного учасника The Beatles Джорджа Харрісона.

У Чилі за часів правління диктатора Аугусто Піночета до ув'язнених застосовувалися нестандартні тортури. Їх примушували протягом декількох днів багато раз слухати відомі хіти класики популярної музики, включаючи пісні Хуліо Іглесіаса (на фото) і нині покійного учасника The Beatles Джорджа Харрісона. Про це повідомляє The Daily Mail.

За даними видання, зокрема для тортур використовувалася пісня Харрісона My Sweet Lord, а також саундтрек до фільму Стенлі Кубріка "Заводний апельсин", які відтворювалися на великій гучності.

Одін з колишніх в'язнів розповів дослідникам, що, відводячи його на допит, тюремники включали пісню Gigi l'Аmoroso співачки Даліди. При цьому вони голосно підспівували в процесі тортур, через що самі приниження починали здаватися чимось більш нормальним.

"Система Піночета використовувала музику як форму покарання і саундтрек до тортур. (.) Популярні пісні використовувалися, щоб завдати психологічного і фізичного збитку", - резюмують дослідники.

Разом з тим вони відзначають, що деяким в'язням музика навпаки допомогла вижити. Вона грала роль об'єднуючої ланки, додавала ув'язненим сили, щоб перенести їхні жахливі страждання.