ua en ru

У Закарпатській області пройшли обшуки у керівника однієї з місцевих прокуратур

У Закарпатській області пройшли обшуки у керівника однієї з місцевих прокуратур Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Прокурор підозрюється в зловживанні службовим становищем

Прокуратура провела обшуки за місцем проживання та в службовому кабінеті керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Раніше повідомлялося про зловживання службовим становищем керівником зазначеної прокуратури. Співробітники Генеральної інспекції провели обшуки, в результаті яких виявили 8 залів, де незаконно функціонують 90 ігрових автоматів.

Зараз правоохоронці продовжують допитувати працівників вищевказаних гральних закладів на предмет встановлення причетності до їх діяльності працівників правоохоронних органів.

Так, керівнику Тячівської місцевої прокуратури було порушено низку питань щодо численних скарг жителів району на діяльність незаконних гральних закладів, бездіяльність місцевої прокуратури у протидії зазначеному явищу, а також "кришування" незаконного бізнесу правоохоронними органами.

Співробітниками Генеральної інспекції Генпрокуратури прокурор Тячівської місцевої прокуратури був супроводжений в Ужгород для проведення необхідних слідчих дій.

Відділом попереднього розслідування кримінальних злочинів, скоєних прокурорами та працівниками органів прокуратури, слідчого управління Генеральної інспекції ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. ст 2. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В ході досудового розслідування перевіряється факт причетності керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області на предмет зловживання своїм службовим становищем з метою особистого збагачення, систематичного одержання неправомірної вигоди за покриття протиправної діяльності у сфері грального бізнесу.

Також проводяться інші першочергові слідчі дії.

ПРО - ОЧИЩЕННЯ Генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи з робочою поїздкою у Закарпатській області, 10 жовт...

Опубліковано Ларисою Сарган 10 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури 7 вересня 2017 року, затримали на хабарі у 25 тис. доларів.