ua en ru

У Закарпатській області депутат місцевої ради на полюванні застрелив поліцейського

У Закарпатській області депутат місцевої ради на полюванні застрелив поліцейського Фото: майор поліції загинув під час полювання в Ужанському національному парку

Геннадій Москаль доручив прокуратурі і поліції вивчити обставини трагедії

В ніч на 17 червня 2016 року в Закарпатській області депутат місцевої ради застрелив поліцейського на полюванні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Закарпатської області.

Повідомляється, що інцидент стався в лісовому масиві поблизу с. Лубня Великоберезнянського району неподалік від кордону з Польщею. За даними поліції, група осіб здійснювала незаконне полювання. Один з браконьєрів вистрілив з рушниці в 45-річного майора поліції, який також був у групі браконьєрів і загинув на місці пригоди. Особа вбивці встановлена, ним виявився депутат Великоберезнянської районної ради. Він особисто повідомив про інцидент в поліцію.


За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 119 Кримінального кодексу України (Вбивство з необережності). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, депутат місцевої ради Іван Псяйка незаконно полював зі своїм колишнім колегою майором Михайлом Січкою.

"Не можу обійти той факт, що фігуранти нещасного випадку, які мають пряме відношення до правоохоронних органів і в першу чергу мали б слідкувати за дотриманням закону, займалися браконьєрством на території Ужанського національного природного парку. Я дав доручення прокуратурі області та Головному управлінню Національної поліції ретельно вивчити обставини трагедії і зробити жорсткі висновки", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, раніше у Закарпатській області контрабандисти відкрили стрілянину по прикордоннику.