ua en ru

У Закарпатській обл. продовжують діяти більше 50 злочинних груп контрабандистів, - ДПС

У Закарпатській обл. продовжують діяти більше 50 злочинних груп контрабандистів, - ДПС Фото: Олег Слободян

Зараз ДПС спільно з іншими правоохоронними органами проводить заходи щодо їх локалізації

У Закарпатській області продовжують діяти більше 50 злочинних груп контрабандного напрямку. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державна прикордонна служба продовжує чітко і послеловательно реалізовувати комплекс заходів щодо протидії протиправній діяльності на кордоні визначених Президентом України, у тому числі щодо боротьби з контрабандою сигарет на кордоні з країнами ЄС. Так до початку 2015 р. контрабандна діяльність в Закарпатському регіоні мала чітко структуровану форму, де всі напрямки цієї протиправної діяльності були поділені між організованими злочинними угрупованнями, в які входили і окремі військовослужбовці ДПС. За оперативними даними, в Закарпатській області ще діє більше 50 злочинних груп і угруповань контрабандного напрямку. Зараз ДПС спільно з іншими правоохоронними органами проводить заходи щодо їх локалізації", - заявив Слободян.

За його словами, з метою ліквідації корумпованих зв'язків серед керівного складу регіонального управління та середньої ланки прикордонних підрозділлів був прийнятий ряд кардинальних кадрових рішень.

"Зокрема, для подальшої протидії проявам контрабанди на Закарпатті призначений новий начальник західного регіонального управління, замінений перший заступник і заступник начальника регіонального управління з оперативно-розшукової роботи, зняті начальники Мукачівського та Чопського прикордонних загонів і деяких заступників, відсторонені 14 начальників відділень прикордонної служби і 260 військовослужбовців за контрактом", - розповів Слободян.

Він зазначив, що за матеріалами управління внутрішньої безпеки ініційовано 91 службове розслідування.

"Розпочаті спільні дії з угорськими колегами, і виявлено факт затримання суміжною стороною майже 400 ящиків сигарет, які приховувались керівництвом відділень", - повідомив прес-секретар.

Він додав, що за результатами службових розслідувань в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено повідомлення щодо 11 кримінальних порушень, вчинених 15 прикордонниками.

"Зокрема вчора за підозрою в скоєнні злочину був узятий під арешт на строк до 2 місяців колишній начальник Чернівецького прикордонного загону. Тривають слідчі дії", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, начальник головного управління власної безпеки ДФС Юрій Шеремет повідомив, що відсторонення митників у Закарпатській області не створить незручностей для громадян.