ua en ru

Закарпатських угорців не покликали на переговори щодо українського закону про освіту, - МЗС Угорщини

Закарпатських угорців не покликали на переговори щодо українського закону про освіту, - МЗС Угорщини Фото: Петер Сійярто (UN Geneva)

Міністр закордонних справ Угорщини звинуватив Україну у початоку "міжнародної кампанії брехні"

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна не запрошувала закарпатських угорців на консультації щодо мови освіти, які відбулися в Києві. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС Угорщини.

"Україна, яка прагне досягти європейської інтеграції, недавно серйозно порушила міжнародні закони про захист меншин, дотримання яких також суворо вимагається Європейським Союзом", - сказав Сійярто.

Він звинуватив Україну у початоку "міжнародної кампанії брехні проти Угорщини і закарпатських угорців", зазначивши, що якби вони брали участь у цій зустрічі, "то вказали б на всі наміри і цілі прийнятого закону про освіту, який грубо порушує міжнародне право і права закарпатських угорців, і в який Європейський Союз і Венеціанська Комісія попросили Україну внести зміни "

"Угорщина закликає Україну припинити исполнениезЗакона про освіту, а не проводити міжнародну кампанію брехні, поки не дійде до угоди з закарпатськими угорцями за всіх деталей", - сказав Сійярто.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті проект закону про внесення змін у пункт з розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" закону про освіту щодо уточнення деяких положень.