ua en ru

На Закарпатті вибори в громадах опинилися під загрозою зриву, - Дрогобецький

На Закарпатті вибори в громадах опинилися під загрозою зриву, - Дрогобецький Фото: Іван Дрогобецький

На Закарпатті вибори в громадах опинилися під загрозою зриву. З такою заявою звернувся до журналістів голова Полянської сільської ради Закарпатської області Іван Дрогобецький під час прес-конференції 7 грудня, представивши відповідні фото- і відеоматеріали.

"Вибори в Полянську ОТГ є показовими для всієї країни. Якщо загрози, підкупні судові рішення і численні порушення будуть продовжуватися, завтра будуть говорити про це не тільки в кожному регіоні України, але й далеко за її межами. Децентралізація – програмна вимога Майдану і європейських партнерів нашої країни. Згортання демократичних процесів на прикладі виборів у місцеві ОТГ має стати сигналом для Президента", – зазначив Іван Дрогобецький.

Відзначимо, перші в Україні вибори в об'єднані територіальні громади призначені виборчкомом на 18 грудня. На думку Дрогобецького, представники Закарпатської ОДА саботують виборчий процес, а судова і правоохоронна системи ігнорують факти численних порушень передвиборчої кампанії кандидатів.

Зокрема, як зазначив політик, у хід йде адмінресурс, залякування представників ТВК, підкуп виборців, погрози здоров'ю та життю кандидатів і членів їх сімей.

На Закарпатті вибори пройдуть тільки в сільську раду Полянської об'єднаної громади, яка була створена за ініціативою нинішнього глави Полянської сільської ради Івана Дрогобецького всупереч тиску місцевої влади.

За роки роботи на посаді Дрогобецький провів у Поляні численні реформи і створив з рідного села один із процвітаючих курортних населених пунктів з повноцінною інфраструктурою і мільйонними інвестиціями.

Майбутня Полянська територіальна громада об'єднає в собі 9 сіл: Поляна, Уклин, Плоске, Оленьово, Павлово, Плоский Потік, Яківське, Родниківка і Родникова Гута.

З кандидатами на посаду голови Полянської ОТГ виникла невизначена ситуація: із семи кандидатів двоє – з прізвищем Капустей і четверо – з прізвищем Дрогобецький.

У депутатські крісла Полянської сільської ради ОТГ претендують 26 претендентів. Політичні сили представлені "Єдиним Центром" і "Батьківщиною". Інші кандидати – самовисуванці.

Нагадаємо, до кінця 2016 року керівництво країни планує створити 400 територіальних громад. На Закарпатті зараз існують лише дві.