ua en ru

На Закарпатті через негоду знеструмлено селища і перекрито дороги

На Закарпатті через негоду знеструмлено селища і перекрито дороги Фото: у Карпатах випав сніг (Pixabey)

У Карпатах випав сніг, а шквальні пориви вітру повалили на високогір’ї чимало дерев

На Закарпатті через негоду сталося знеструмлення кількох населених пунктів, а також через повалені дерева частково перекрито рух на Яблуницькому перевалі. Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

Зазначено, що 29 жовтня 2017 року в другій половині дня погода на Закарпатті різко погіршилася - у горах випав сніг, а шквальні пориви вітру повалили на високогір’ї чимало дерев.

"На Яблуницькому перевалі, що на межі Закарпаття та Івано-Франківської області, повалені дерева частково перекрили автомобільний рух. На місце виїхали працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій, які звільняють проїзд за допомогою спецзасобів", - йдеться в повідомленні.

Паралельно, за словами Москаля, дорожники підсипають асфальтне покриття спеціальними сумішами.

Сніжить в Буковелі ❄️

У нас вже добре сніжить. Зима близько ❄️

Опубліковано Буковель Bukovel 29 жовтня 2017 р.

"Станом на 17:00 через обриви ліній електропередач та коротке замикання повністю без електроенергії залишаються високогірні населені пункти Рахівського району Білин та Кваси, і частково - Ясіня та Рахів. Над відновленням електропостачання працюють аварійні бригади. Внаслідок дощів рівень води в річках піднявся, однак загрози виходу на заплаву немає", - доповів керівник ОДА.

Москаль також запевнив, що ситуація перебуває під контролем місцевих органів влади та відповідних служб.

Нагадаємо, раніше українські синоптики попереджали про погіршення погодних умов в Україні протягом 29 - 30 жовтня 2017 року.