ua en ru

Захоплення заручників у Харкові: злочинець знешкоджений

Захоплення заручників у Харкові: злочинець знешкоджений Фото: відділення "Укрпошти" у Харкові (twitter.com/LeRenardGrande)

Близько 18:00 невідомий озброєний чоловік відпустив кількох заручників

У Харкові 30 грудня 2017 року невідомий чоловік захопив відділення "Укрпошти" біля станції метро "Київська". За словами свідків, ділянка вулиці Шевченка біля будинку №165 перекритий, зупинено також рух трамваїв. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Захоплення заручників в Харкові: злочинець знешкоджений

Президент України Петро Порошенко повідомив у себе на сторінці в Facebook, що злочинець знешкоджений, а заручники звільнені.

ПП: Усіх заручників у Харкові звільнено. Нападника затримано. Дякую за добру роботу співробітникам Національної поліції та СБУ. Доручив місцевім органам влади надати постраждалим усю необхідну допомогу.

Опубліковано Петром Порошенком 30 грудня 2017 р.

Президент також доручив місцевим органам влади надати всю необхідну допомогу постраждалим.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook опублікував фото затриманого злочинця. Він також подякував правоохоронцям за виконану роботу по знешкодженню зловмисника.

Оперативники карного розшуку Нацполиции тільки що локалізували злочинця, який взяв у заручники людей у Харкові. Блпгодарю за службу!

Опубліковано Arsen Avakov 30 грудня 2017 р.

Захоплення заручників в Харкові: почалися переговори зі зловмисником

Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що до переговорів про звільнення людей підключили батька чоловіка, який захопив відділення "Укрпошти". Також на місці події працюють психологи.

Захоплення заручників в Харкові: може початися штурм будівлі

Всіх, включаючи співробітників СБУ і поліцію відсувають від будівлі "Укрпошти". До пошти підійшов загін поліцейського спецпідрозділу КОРД. Передбачається, що можливо, незабаром почнеться штурм відділення пошти.

Захоплення заручників в Харкові: поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом захоплення заручників в поштовому відділенні Харкова поліція відкрила кримінальне провадження.

"Слідчим управлінням ГУНП в Харківській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як заявили у відомстві, зараз вживаються заходи для затримання зловмисника.

Захоплення заручників в Харкові: з'явилося відео з відділення "Укрпошти"

Ну не еблан?з новим роком бля

A post shared by Аня (@danger.ann) on

Близько 18:00 невідомий озброєний чоловік відпустив кількох заручників.

"станом на 18:10 поліцейським вдалося умовити зловмисника відпустити певну частину утримуваних осіб - двох дітей і трьох жінок. Вони зараз у безпеці", - йдеться в повідомленні.

Захоплення заручників в Харкові: зловмисник захопив відділення "Укрпошти"

На місці події перебувають співробітники патрульної поліції, силовики, "швидка" і пожежники.

Незабаром у харківській поліції повідомили, що про подію оператору "102" повідомив чоловік, дружина якого працює в цій установі.

#поліція_Харківщини У Харкові невідомий забарикадувався у відділенні Укрпошти Про подію оператору «102» заявив чолов...

Опубліковано Поліція Харківщини 30 грудня 2017 р.

"На даний момент відомо, що в заручниках 9 дорослих і двоє дітей. Однак інформація з'ясовується", - повідомила Олена Баранник в коментарі РБК-Україна.Вона також зазначила, що вимоги озброєного чоловіка, який узяв заручників, невідомі.

"Потерпілих на даний момент немає", - додала вона.