ua en ru

Захарченко заборонив працівникам органів внутрішніх справ застосовувати силу проти учасників акцій

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ, утримуватися від застосування сили проти учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу проти учасників мирних зібрань, які зараз проходять у столиці та інших містах держави", - йдеться в заяві міністра.

У заяві також наголошується, що глава МВС неодноразово звертався до громадян, які приймають участь у масових заходах, з проханням утримуватися від порушень законодавства.
"Він закликав людей бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб в міліцію", - підкреслює прес-служба МВС.

Глава МВС зазначає, що правоохоронцям наразі вже відомо про частини організаторів і координаторів правопорушень, які мали місце в Києві в період з 24 листопада по 1 грудня. "Частина активних учасників заворушень вже затримані, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр скоєних зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям", - нагадали в прес-службі.

У зв'язку з цим Захарченко наголосив, що "відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори.