ua en ru

Захарченко доручив батальйону "Сомалі" виявлення проукраїнських жителів Горлівки

Захарченко доручив батальйону "Сомалі" виявлення проукраїнських жителів Горлівки Фото: ватажок батальйону "Сомалі" з позивним "Гіві"

Батальйон "Сомалі" отримав необмежені повноваження для "знешкодження" проукраїнських громадян

"Глава" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко доручив батальйону "Сомалі" виявлення проукраїнських жителів Горлівки. Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"У рамках заходів щодо виявлення та знешкодження проукраїнськи налаштованих осіб, в Горлівці виконує "особливі завдання" окрема батальйонно-тактична група "Сомалі" (керівник - "Гіві"), представники якої отримали від А. Захарченка необмежені повноваження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, група "Сомалі" базується на території центральної збагачувальної фабрики "Узловська" (Горлівка). Налагоджено взаємодію з командиром взводу "Корса" і ватажком "в/ч №08803" ДНР (3-тя омбр, базується в м. Горлівка, налічує 2,4 тис. військовослужбовців) генерал-майором ЗС РФ Ігорем Соколовим (позивний "Брест").

"В рамках проведених заходів група "Сомалі" брала участь у проведенні обшуків в розважальному клубі "Бермуди", який належить "депутату ДНР" Ю. Крікуленко (позивний "Беня", близький до А. Ходаковського), щоб змусити останнього припинити вирізку устаткування підприємств міста на металобрухт", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після обшуку, щоб уникнути арешту, "Беня" виїхав з міста. Після виїзду "Бені" з міста "Гіві", спільно з "Корса" і "Брестом", почав вирізку на металобрухт обладнання ЦЗФ "Узловська" і "Калінінська".

"Вказану вирізку і вивіз металобрухту здійснюють у нічний час (коли діє комендантська година), щоб не привертати уваги жителів міста", - повідомляє Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Продолжая активные обстрелы позиций АТО и гражданских объекто...

Posted by Дмитрий Тымчук on 23 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ (МВС) України оприлюднило імена та фото бойовиків-громадян України з сепаратистського батальйону "Сомалі".