ua en ru

Захарченко звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні. Це випливає з його звернення до українців.

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко звинувачує Захід в ескалації конфлікту в Україні. Це випливає з його звернення до українців.

"Не розуміючи до кінця суті тих процесів, які зараз відбуваються в державі, люди по регіонах блокують державні установи та відділення міліції, але кого вони захищають? Купки екстремістів, яким не потрібен спокій у державі? Або їх ляльководів, які діють за сценаріями Сирії, Єгипту та інших країн, які фактично сьогодні кинуті в хаос", - йдеться в повідомленні.

Захарченко попереджає про можливі наслідки дій екстремістів.

"Невже ми хочемо, щоб тривали мародерство і погроми? Невже нас нічому не навчила історія? Адже завтра ці бойовики зі зброєю прийдуть додому до людей: якщо комусь сподобається чиясь машина... він її забере, а комусь не сподобається хтось-він його вб'є", - обурюється в.о. міністра.

Так, за словами Захарченка, у Львові після створення Народної ради почалися погроми.

"У Львові райвідділи були взяті в облогу, перестала працювати лінія 102. Люди в паніці і не можуть викликати міліцію, тривають погроми і мародерство, хоча там і проголошена влада народної ради. Але звернутися за допомогою і захистом від бойовиків не до кого", - йдеться у зверненні.

Зазначимо, що сьогодні в районі вулиці Інститутській учасники масових заворушень відкрили вогонь по працівниках органів внутрішніх справ і намагалися прорватися в напрямку Верховної Ради України. Частина військовослужбовців намагалася сховатися від вогню в будівлі Парламенту, проте їм цього не дали зробити.

Станом на 10:15 учасники масових акцій відкрили вогонь по правоохоронцям. Інформація про її жертв уточнюється.

Кілька пострілів пролунали в районі Верховної Ради України. Військовослужбовці, виконуючи положення вчорашньої постанови ВР, не вели вогонь у відповідь, зазначають у прес-службі.