ua en ru

Захарченко призначив "місцеві вибори" в ДНР на 18 жовтня

Захарченко призначив "місцеві вибори" в ДНР на 18 жовтня Фото: Олександр Захарченко

Глава ДНР підписав указ" про проведення виборів врозріз з українським законодавством

Глава "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко призначив проведення місцевих виборів" на 18 жовтня 2015 р., передає "Донецьке агентство новин".

"Сьогодні мною підписаний указ про призначення виборів до органів місцевого самоврядування, які відбудуться 18 жовтня 2015", - цитує сепаратистський агентство заяву Захарченко.

При цьому Захарченко вважає, що "вибори" ознаменують завершення процесу державного будівництва ДНР".

Також глава ДНР впевнений, що ці "вибори" вплинуть на визнання ДНР на міжнародній арені.

При цьому через брак грошей "вибори" в ДНР будуть проводити в кілька етапів аж до 2016 р. Так, на першому етапі, який пройде 18 жовтня, будуть "обиратися" голови міських та районних адміністрацій Амвросіївського, Новоазовського, Старобешівського, Тельманівського районів, міст Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Донецьк, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ і Ясинувата.

Нагадаємо, раніше в ЛНР призначили "вибори" на 1 листопада. У ДНР ще сумнівалися, чи проводити голосування одночасно з бойовиками ЛНР або 18 жовтня, як було вирішено раніше.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ДНР і ЛНР готові провести вибори на основі законодавства України і в присутності спостерігачів ОБСЄ.

Місцеві вибори по українському законодавству на території Донбасу, як і на всій території країни пройдуть 25 жовтня 2015 р.