ua en ru

Захарченко: МВС забирає у своє провадження розслідування резонансного злочину в Миколаєві

Міністерство внутрішніх справ (МВС) має намір забрати у своє провадження справу про згвалтування та підпал в Миколаєві Оксани Макар. Про це в ході "години питань до уряду" заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли пішов резонанс, я туди направив своїх фахівців з центрального апарату слідчого управління, щоб надали допомогу в розслідуванні цієї справи. Зараз ми забираємо цю справу через Генпрокуратуру... в своє провадження для того, щоб об'єктивно, всебічно розібратися. Винні будуть покарані", - сказав Захарченко.

Як повідомляли в ГПУ, кримінальну справу за фактом замаху на вбивство дівчини 1993 року народження порушили 10 березня. Тоді в міліцію зателефонував чоловік, який розповів про те, що поблизу будмайданчика почув як, хтось стогне і просить про допомогу. Приїхавши на виклик міліціонери, виявили обгорілу, ледь живу дівчину. Медики були шоковані - майже все тіло обвуглене, але вона була жива і могла навіть спілкуватися з лікарями. На щастя, дівчина вижила, але перебуває у вкрай важкому стані. Вона втратила руку і стопи.

На даний час, за поданням прокурора, судом заарештовано усіх трьох осіб, які скоїли злочин.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці забезпечити повне і неупереджене розслідування даного резонансного злочину. У свою чергу, Генеральна прокуратура України скерувала до Миколаївської області групу працівників центрального апарату з метою перевірки своєчасності реєстрації та стану розслідування злочину щодо згвалтування та спроби вбивства Оксани Макар.