ua en ru

Загорій задекларував Tesla, 88 патентів і 2,6 млн благодійних пожертвувань

Загорій задекларував Tesla, 88 патентів і 2,6 млн благодійних пожертвувань Фото: Гліб Загорій

Загорій вказав в е-декларації 88 патентів і торгових марок в основному в сфері фармацевтики

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Гліб Загорій вказав у своїй електронній декларації за 2016 рік 88 патентів і торгових марок (в більшості в сфері фармацевтики), а також 2,6 мільйона гривень благодійних пожертв. Про це свідчать дані в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зокрема, згідно з декларацією, Загорій є кінцевим бенефіціарним власником ПРАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ВАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" та інших підприємств.

Серед об'єктів нерухомості Загорій задекларував базу відпочинку площею 418,2 кв. м, квартиру площею 264 кв. м, зареєстровану на сина та іншу нерухомість. Загорій також вказав у декларації орендовану земельну ділянку площею 40 778 кв. м, орендовану квартиру площею 266,7 кв. м та оренду офісу площею 423,7 кв. м.

Також Загорій задекларував автомобіль Tesla SP85D 2015 року випуску, MERCEDES-BENZ S 63 AMG і RANGE ROVER 2014 року, що належить його дружині Катерині Загорій.

Серед своїх доходів Загорій вказав зарплату депутата у розмірі 135 465 грн і заробітну плату за сумісництвом за наукову діяльність у двох вузах - Національної медичної академії післядипломної освіти та Київському національному університеті технології та дизайну.

У коментарі журналістам Загорій зазначив, що всю зарплату депутата і заробітну плату за наукову діяльність у ВНЗ переводить на благодійність.

Крім того, він пояснив появу в декларації доходу його дружини Катерини на загальну суму 174,7 мільйона гривень "від відчуження цінних паперів та корпоративних прав". За словами депутата, у формі електронної декларації не передбачено пункт витрат членів сім'ї декларанта, що не дозволило внести суму витрат при проведенні операцій з цінними паперами, що складають понад 174, 3 млн грн. Таким чином, як повідомив Загорій, дохід його дружини становить 174 млн грн, а близько 6 млн гривень, враховуючи купонний дохід, отриманий від операцій з цінними паперами.

Крім того, Загорій вказав 15 млн гривень в рубриці "гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами" від ПРАТ "Фармацевтична фірма Дарниця" і роялті в розмірі 7,17 млн грн від цієї ж юридичної особи.

У своїй електронній декларації Загорій вказав 24,7 млн гривень на рахунках в українських банках - "Укрсиббанку", "Приватбанку", "Ощадбанку" і банку "Софійський". Крім того, він задекларував 2,2 млн доларів, 428 тис. євро та 6,6 млн гривень готівкою, 20 млн грн дебіторської заборгованості за корпоративні права і 1 млн доларів, позичених третім особам.

Згідно з даними електронного реєстру декларацій, у 2016 році Загорій здійснив благодійних пожертвувань на загальну суму 2,6 млн гривень.

Серед цінного рухомого майна в декларації Загорія вказано дві одиниці зброї, запонки, антикварні вироби, колекції скульптури та живопису ХХ ст. та ін. Також Загорій задекларував колекції українських костюмів, килимів та інших творів мистецтва, що належать його дружині.