ua en ru

Заборгованість за пільгові перевезення в електричці в Києві становила 52 млн грн, - Голубченко

У м. Києві у 2012 р. заборгованість за пільгові перевезення в електричці становила 52 млн грн. Аби забезпечити перевезення пільгових категорій громадян тролейбусом, трамваєм, автобусом та електричкою, міському бюджету необхідно 240 млн грн. Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

"В нас заборгованість за минулий рік за пільгові перевезення в електричці 52 млн грн. Тому те, що закладено в бюджеті 2013 р. як компенсація - 5 млн грн - це крапля в морі", - заявив Голубченко.

За його словами, аби забезпечити перевезення пільгових категорій громадян тролейбусом, трамваєм, автобусом та електричкою, необхідно 240 млн грн, а ще 140 млн грн треба для перевезення пільговиків у метрополітені.

"Серед комунального транспорту найбільш збитковим є автобус. Крім того, в нас є невеличка збитковість на трамваї і тролейбуси. Якщо уявити, що ми отримаємо всю суму для розрахунку за перевезення пільговиків, то нам не вистачить ще приблизно 100 млн грн на різницю в тарифах на трамвай, тролейбус, автобус. Тому ми маємо два види дефіциту: один - за пільгові перевезення, інший - за різницю в тарифах", - повідомив заступник голови КМДА.

Читайте також: Повний текст інтерв'ю заступника голови КМДА Анатолія Голубченка