ua en ru

Заборгованість юросіб перед "ДТЕК Дніпрообленерго" за 3 місяці зросла на 203,2 млн - до 1,3 млрд грн

Дебіторська заборгованість юросіб перед "ДТЕК Дніпрообленерго" за 3 місяці зросла на 203,2 млн - до 1,3 млрд грн. Про це повідомляє прес-центр ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго".

Зростання заборгованості порівняно з початком року зафіксовано серед всіх основних груп клієнтів "ДТЕК Дніпрообленерго".

Так, промислові підприємства збільшили свою заборгованість на 56,4 млн грн (загальна заборгованість - 191,3 млн грн). Борги сільгосппідприємств зросли з початку року на 1,09 млн грн (загальна заборгованість - 13,4 млн грн).

Крім того, зросли неплатежі за електроенергію з боку бюджетів різного рівня. За три місяці 2013 р. заборгованість підприємств, що фінансуються з державного бюджету, збільшилася на 6,6 млн грн (загальна заборгованість - 16,9 млн грн), місцевого бюджету - на 1,01 млн грн (загальна заборгованість - 21,3 млн грн).

Лідерами серед неплатників, як і раніше, залишаються підприємства ЖКГ (водо-та теплопостачання та житлово-експлуатаційні організації). Їх заборгованість з початку року збільшилася на 132,1 млн грн і на сьогоднішній день складає 963,5 млн грн.

Основними боржниками з підприємств водопостачання є: ДПП "Крівбаспроммводоснабженіе", загальний борг - 138,9 млн грн, КП "Кривбасводоканал" - 13,8 млн грн, ДКП "Дніпроводоканал" - 38,3 млн грн, КП ДОР "Аульський водовід" - 244,9 млн грн, ГМП СКУ "Дніпро - Західний Донбас" - 61,8 млн грн, КП "Марганецводоканал" - 6 млн грн, КП "Нікопольське СКУ" - 6,1 млн грн, КПП ДМР "Міськводоканал" г. Дніпродзержинська - 6,4 млн грн, КП "Жовтоводський водоканал" - 4,6 млн грн.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють в сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, дистрибуції і продажів електроенергії.

Читайте також: ДТЕК викупив доступ для експорту української електроенергії на 1 ГВт в травні за 12 тис. грн