ua en ru

Заборгованість з різниці в тарифах на послуги ЖКГ в Київській обл. становить понад 7 млрд гривень

Заборгованість з різниці в тарифах на послуги ЖКГ в Київській обл. становить понад 7 млрд гривень Фото: фінансування заборгованості до цього часу не врегульовано

Заборгованість по різниці в тарифах за послуги ЖКГ для бюджетних установ становить 2,1 мільярда гривень

Заборгованість по різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги в Київській області становить понад 7 мільярдів гривень. Про це 11 травня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства повідомив заступник директора департаменту економіки систем життєзабезпечення Дмитро Петрунін, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією Мінрегіону, отриманої від Київської обласної державної адміністрації, станом на 01.01.2016 року залишається непогашеною заборгованість за різницю в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, централізоване водопостачання та водовідведення по населенню 5,2 мільярда гривень. У тому числі за теплову енергію 1,7 мільярда, на послуги централізованого водопостачання і водовідведення 3,5 мільярда гривень",- повідомив Петрунін.


Крім того, за його словами, заборгованість з різниці в тарифах за надані комунальні послуги для бюджетних установ становить 2,1 мільярда гривень.

"Фінансування такої заборгованості до цього часу не врегульовано і ніякого руху на ці цілі кошти не виділялися",- зазначив Петрунін.

Нагадаємо, заборгованість населення України (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і частини зони проведення антитерористичної операції) по оплаті житлово-комунальних послуг зменшилась у березні 2016 р. порівняно з лютим 2016 р. на 41,3% і на кінець березня склала 4 млрд 329 млн грн.