ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,3 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,3 млрд гривень Фото: "Нафтогаз України" (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась

Заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 1,3 млрд грн (або -2,4%) і складає 55,5 млрд гивень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК.

"За тиждень виробники тепла зменшили борг на 324 млн грн (1,2%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) - на 222 млн грн (5,3%), регіональні газозбутові підприємства - на 801 млн грн (3,1%)", - йдеться у повідомленні.

Таким чином сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" зменшилась на 546 млн грн (1,8%) і складає близько 30,6 млрд грн

При цьому заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає 24,8 млрд грн, а заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась та складає 2,8 млрд грн.

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,3 млрд гривеньЗаборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,3 млрд гривень

Фото: інфографіка прес-служби НАК

Нагадаємо, станом на 28 березня заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за тиждень зменшилась на 8,8 млрд гривень (або 12,3%) і складала 62,7 млрд гривень.