ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 255 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 255 млн гривень Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Станом на 10 жовтня 2017 сумарна заборгованість становить близько 27,7 млрд гривень

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" станом на 10 жовтня 2017 року становить близько 27,7 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 255 млн гривень (0,9%), передає пресс-служба компанії.

Повідомляється, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 78% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 12%, борг прямих промислових споживачів - близько 10%.

Борг ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшився на 39 млн гривень (1,1%). Сумарна заборгованість "Київенерго" становить 3,4 млн гривень.

Як наголошується, сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії становить близько 21,6 млрд гривень, з них за 2017 рік – 5,6 млрд гривень. За минулий тиждень заборгованість зменшилася на 191 млн гривень (0,9%).

Нагадаємо, станом на 3 жовтня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила близько 28 млрд гривень.