ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 303 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 303 млн гривень Фото: НАК "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Загальна заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить близько 29 млрд гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ збільшилась на 303 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"станом на 12 вересня 2017 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 29,2 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 303 млн гривень (1%)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного в серпні 2017 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 25-го числа поточного місяця.

Згідно з інформацією, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості енергії і становить близько 23 млрд гривень. Борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 11%, борг прямих промислових споживачів - близько 10%. За минулий тиждень заборгованість збільшилася на 298 млн гривень (1,3%).

Так, заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 147 млн гривень (4,4%). Сумарна заборгованість "Київенерго" становить 3 млн 488 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ззаборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" за газ станом на 29 серпня 2017 року зменшилася на 1,1 млрд гривень.