ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 0,7 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 0,7 млрд гривень Фото: "Нафтогаз України"

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" складає близько 31,7 млрд гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилась на 0,7 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 3 травня 2017 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,7 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 0,7 млрд гривень (2,1%)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що близько 81% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії становить близько 10%, а борг прямих промислових споживачів - 9%.

Крім того, зазначається, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ за минулий тиждень зменшилась на 245 млн гривень (5,6%) та складає близько 4 144 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 25 квітня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складала близько 32,4 млрд гривень.