ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить 32,7 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить 32,7 млрд гривень Фото: заборгованість підприємств збільшилася

Заборгованість збільшилася на 7,843 млн гривень

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України", станом на 17 січня 2017 року, становить 32,7 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Як відзначається, у порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилася на 7,843 млн гривень (31,5%).

"Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, що складає близько 84% від загальної суми заборгованості. За минулий тиждень заборгованість зросла на 7,843 млн гривень (31,5%)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відзначається, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії збільшилася на 1504 млрд гривень (73%) і становить близько 3,565 млрд гривень.

Заборгованість підприємств, що виробляють електроенергію, за тиждень не змінилася.

Заборгованість прямих промислових споживачів за минулий тиждень не змінилася.

НАК пояснює зростання заборгованості типовим для кінця січня, оскільки в цей час відбувається оформлення актів прийому-передачі обсягів газу, використаного в грудні попереднього року, а оплата населенням за опалення в грудні відбувається після 25 січня.

Нагадаємо, станом на 10 січня, заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становила 24,9 млрд гривень.