ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 21,3 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 21,3 млрд гривень Фото: підприємства за тиждень збільшили заборгованість перед "Нафтогазом"

За тиждень борг за природний газ збільшився на 1,1%

В Україні заборгованість підприємств за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України" за тиждень підвищилася на 232 млн гривень (1,1%) і становить 21,3 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Збільшення заборгованості, пояснює прес-служба НАКу, пов'язано з ухваленням судами рішень щодо стягнення нарахованих штрафних санкцій щодо 3 підприємств-боржників.

Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ для виробництва теплової енергії становить близько 83% від загальної суми, борг ТЕЦ за газ для виробництва електроенергії - близько 11%, тоді як борг прямих промислових споживачів – близько 6%.

Заборгованість "Київенерго" за газ за тиждень знизилася на 17 млн гривень (1,6%) при загальній сумарній заборгованості компанії близько 1,030 млрд гривень.

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ при виробництві теплової енергії становить близько 17,6 млрд гривень, з них за поточний рік - 2,4 млрд гривень. В цілому, за тиждень сумарний борг тепловиків збільшився на 46 млн гривень (0,3%).

Нагадаємо, за попередній тиждень заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень.