ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,4 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,4 млн гривень Фото: заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася на 3,4 млн гривень

Заборгованість "Київенерго" збільшилась на 742 млн грн

Станом на 12 квітня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 23,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 3,4 млн грн (17,1%), повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Зазначається, що зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у березні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.


Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 88% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 8%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 742 млн грн (144,1%). Сумарна заборгованість товариства складає близько 1 256 млн грн.

Нагадаємо, "Нафтогаз" змінив суму транзитного позову, поданого на "Газпром" в Стокгольмський арбітраж.