ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 869 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 869 млн гривень Фото: заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за тиждень знизилася на 4,2%

Заборгованість становить 21,2 млрд гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилася на 869 млн гривень (4,2%) і складає 21,2 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 29 березня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 21,2 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 869 млн грн (3,9%)", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляється, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 86% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 9%, борг прямих промислових споживачів - близько 5%.

Крім цього, повідомляється, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 319 млн грн (32,7%). Підприємство повністю розрахувалося за спожитий у 2016 році газ. Сумарна заборгованість товариства складає близько 656 млн грн.

Нагадаємо, "Нафтогаз" зменшив суму транзитного позову до "Газпрому" на третину.