ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за тиждень зменшилась на 256 млн грн

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за тиждень зменшилась на 256 млн грн Фото: НАК "Нафтогаз України"

Заборгованість становить близько 20,7 млрд грн

За станом на 20 жовтня заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ зменшилася на 256 млн грн (1,2%) і становить близько 20,7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 71% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 23%, борг прямих промислових споживачів - близько 6%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 54 млн грн (2,1%). Суспільство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого становить близько 2,4 млрд грн, в т. ч. 1,5 млрд грн - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії.

В категорії прямих промислових споживачів ПАТ Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча повністю розрахувалася за поставлений підприємству газ.

Нагадаємо, минулого тижня заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становила близько 20,9 млрд грн.