ua en ru

Заборгованість споживачів Житомирської області за газ зросла майже в два рази

За підсумками 2015 заборгованість побутових споживачів Житомирщини за газ досягла 112,5 млн грн, а торік борг становив майже 62 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Житомиргаз Збут".

На сьогодні борги за газ мають близько 180 тис домоволодінь області. Найскладніша ситуація з оплатою в тих споживачів, які використовують газ для опалення будинків.

За даними прес-служби, єдиний дієвий спосіб впливу на недисциплінованих споживачів - відключати їх від системи газопостачання, адже на підставі правил надання населенню послуг з газопостачання, газопостачальне підприємство не має законного права продовжувати газопостачання, якщо споживач не платить за газ.

Протягом 2015 року в Житомирській області через борги відключено 3 тисяч будинків. Відновити газопостачання споживач може лише після повного погашення боргу та компенсації збитків, пов'язаних з відключенням.

"Складна економічна ситуація спонукає громадян використовувати всі способи заощадження власного бюджету, щоб уникнути боргів за комунальні послуги, в тому числі і газопостачання. Більшість житомирян та жителів області, які не можуть розрахуватися за комунальні послуги, звернулися до органу соціального захисту населення для оформлення субсидії. Тому на сьогодні 143,3 сімей Житомирщини отримують субсидію на послуги з газопостачання, серед них 53,6 тис пільговиків", - зазначає директор газопостачальної компанії "Житомиргаз Збут" В'ячеслав Тарасов.