ua en ru

Затриманого на хабарі заступника прокурора Вінницької області відправили під домашній арешт

Затриманого на хабарі заступника прокурора Вінницької області відправили під домашній арешт Фото: Олександр Попеско (vin.gp.gov.ua)

Суд також зобов’язав Попеска носити електронний браслет контролю

Солом'янський районний суд Києва увалив рішення про обрання цілодобового домашнього арешту заступнику прокурора Вінницької області Олександру Попеску, якого затримали 11 квітня за підозрою в отриманні хабаря. Про це повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Володимир Кривенко, передає Vezha.

Зазначається, що рішення Солом'янським судом було ухвалене у пятницю, 13 квітня. За словами Кривенка, суд також зобов’язав Попеска носити електронний браслет контролю - клопотання про такий запобіжний захід до суду подала САП.

Додамо, що заступника прокурора Вінницької області затримали 11 квітня 2018 року у нього вдома. За даними Служби безпеки України, посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання щодо закриття кримінального провадження стосовно самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінницької області.

Головний прокурор області В’ячеслав Соколовий, коментуючи затримання заступника, скзав, що цей випадок неприємно його шокував.

"Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила. Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки. Якщо вина працівника прокуратури буде доведена, його буде покарано згідно із законом”, - сказав Соколовий.

Нагадаємо, у Вінницькій області 11 квітня 2013 року правоохоронці викрили на хабарі заступника прокурора області. Його затримали вдома після отримання хабара. Затримали фігуранта справи та двох посередників за місцями їх проживання після отримання всієї суми хабара.