ua en ru

Захоплення заручників у Харкові: нападник - раніше судимий харків'янин

Захоплення заручників у Харкові: нападник - раніше судимий харків'янин Фото: затриманий зловмисник у Харкові (facebook.com/arsen.avakov.1)

У поліції розповіли подробиці штурму захопленої будівлі "Укрпошти"

Поліція встановила особу чоловіка, який захопив заручників у харківському відділенні "Укрпошти". Ним виявився раніше судимиий харків’янин 1977 року народження, повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Зазначено, що з урахуванням небезпеки, яка склалася у відношенні інших заручників, було ухвалено рішення щодо штурму захопленої будівлі.

"Завдяки професійним та злагодженим діям усіх підрозділів силових структур регіону, а також допомозі однієї із заручниць, спецоперація пройшла успішно та без людських втрат. Чоловіка, що загрожував підірвати відділення "Укрпошти" разом із заручниками, було затримано. Його особу вже встановлено, це харків’янин 1977 року народження, раніше судимий за різними статтями Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, слідчим управлінням ГУНП в області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 КК (захоплення заручників).

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року о 14:40 стало відомо, що до відділення "Укрпошти", розташованої на вулиці Шевченка, увійшов чоловік у масці з метою пограбування. Про цей факт одна з працівниць відділення повідомила чоловіка, а той оперативно передав інформацію поліції.

Зловмисник забарикадувався у відділку та заявив про захоплення заручників. На той момент у приміщенні перебувало 7 дорослих та 2 дітей. Завдяки тривалим перемовинам поліцейським вдалося переконати зловмисника відпустити певну частину утримуваних людей - двох дітей та трьох жінок.