ua en ru

Забродський призначений командувачем сил АТО

Забродський призначений командувачем сил АТО Фото: Михайло Забродський (flickr_com_m)

Призначення Забродського пов'язане з плановою ротацією

Командир Десантно-штурмовими військами Збройних сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський призначений командувачем сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає "Радіо Свобода".

Лисенко зазначив, що призначення Забродського пов'язане з плановою ротацією.

"Багато командувачі різними родами, об'єднаннями проходять службу на посаді командувача силами АТО деякий час", - сказав Лисенко, додавши, що строки ротації не розголошуються.

Президент України Петро Порошенко в свою чергу прокоментував це призначення.

"Вітаю Михайла. Адже він особисто брав участь у всіх гарячих операціях на фронті. І саме під його керівництвом в Серпень 2014 відбувся найдовший в новітній військової історії рейд в тил ворога", - зазначив президент.

Генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський призначений новим командувачем сил АТО. Вітаю Михайла. Адже він о...

Опубліковано Петром Порошенком 9 листопад 2017 р.

Як відомо, у серпні 2014 Забродський вручили звання Героя України "за здійснення визначного геройського вчинку в ході проведення АТО". а саме, в червні 2014 року поблизу селища Селезньовка військам під командуванням Забродського вдалося знищити два блокпости сепаратистів і зірвати спробу прориву до 200 бойовиків зі Слов'янська.

Через кілька місяців, у грудні, Забродського призначили командувачем високомобільних десантних військ, який у листопаді 2017 перейменували в Десантно-штурмові війська.

Нагадаємо, в середині вересня підполковника юстиції Олега Ціцака призначили військовим прокурором Військової прокуратури сил АТО.