ua en ru

Страйк у Франції: Air France скорочує кількість рейсів

Страйк у Франції: Air France скорочує кількість рейсів Фото: літак авіакомпанії Air France (wikimedia.org Anthony92931)

Авіатори вимагають підвищення зарплат

Авіакомпанія Air France планує виконати у вівторок 75% своїх рейсів через страйк працівників. Про це повідомляє Le Figaro.

Як повідомляється, будуть виконані 70% далекомагістральних рейсів, 67% рейсів середньої дальності і 85% коротких рейсів.

У страйку візьмуть участь майже 33% пілотів авіакомпанії, 20,5% бортпровідників та 14,5% наземного персоналу авіакомпанії.

Працівники авіакомпанії вимагають збільшення заробітних плат на 6%, тоді як керівництво відповідно лише на загальну надбавку до зарплати в 1%.

Нагадаємо, у зв'язку з масовими страйками у Франції, Міністерство закордонних справ (МЗС) України радить українцям врахувати цей факт, плануючи поїздки за кордон.

Раніше профспілки пілотів, бортпровідників та наземного персоналу авіакомпанії Air France анонсували проведення 10-11 квітня нових страйків.

За останні два місяці співробітники компанії провели вже кілька масштабних акцій протесту проти умов праці. При цьому, як відзначають представники профспілок, "керівництво компанії, схоже, несерйозно ставиться до вимог співробітників".