ua en ru

За законопроект про вибори за відкритими списками поки є лише 170 голосів нардепів, - Соболєв

За законопроект про проведення парламентських виборах на пропорційній основі за відкритими списками поки є лише 170 голосів народних депутатів України.

За законопроект про проведення парламентських виборах на пропорційній основі за відкритими списками поки є лише 170 голосів народних депутатів України. Про це заявив під час брифінгу голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я бачу 170 голосів за голосування за закон про вибори за відкритими списками. Це голоси "Батьківщини", Удару, "Свободи". Хоча є достатня кількість серед позафракційних депутатів, які так чи інакше підтримують ті чи інші партії... Але у нас є ще 100 депутатів, позиція яких нам не зрозуміла. Тому тільки розгляд цього питання безпосередньо в залі, дасть відповідь на питання про те, чи є голоси за закон про вибори на пропорційній основі за відкритими списками", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, що на закритому засіданні погоджувальної ради було прийнято рішення про засідання в пленарному режимі лише у вівторок. На цьому засіданні нардепи планують розглянути низку законопроектів про зміну виборчого законодавства, зокрема про проведення парламентських виборів на пропорційній основі за відкритими списками.